Der er fotograferet 374 gravsten og gravsteder med ialt 392 navne


 

Ønsker du visning af alle, indtaster du %-tegnet.

Hvis du indtaster f.x. et k vil søgningen vise alle hvor bogstavet k optræder

det kan være Knud, Knudsen, Erik, Henriksen o.s.v

Peter vil finde alle der hedder Peter til fornavn men også alle hvis navn indeholder Peter d.v.s. Petersen.

Du kan bruge % som wildcard dvs. som et hvilketsomhelstbogstav.

f.x. Mari% finder alle med navnet Maria og Marie, menogså Marianne og alt hvor Mari% indgår

f.x. Pe%er finder alle Peder og Peter men også alle hvorPeder og Peter indgår dvs. Pedersen og Petersen

På siden kan du søge efter slægtningebegravet på Nørre Ørslev Kirkegård vedNørre Ørslev kirke.

Nr.Ørslev kirke De første gravsten blev fotograferet og indtastet i nov. 2006. I 2021 blev hele kirkegården genfotograferet af Yvonne Christiansen fra Systofte. ---------------------------------------------------------------
Kirken ligger midt i byen, omgivet af kirkegården. Det er en teglstensbygning bestående af romansk kor og skib, sengotisk vesttårn og moderne våbenhus, der har afløst et ældre af bindingsværk. Tårnet er opført i sengotisk tid af munkesten med en del spredte kampesten i murværket. Tårnbuen er udvidet, og ingen gamle detaljer er bevaret. Våbenhuset er af nyere dato. Altertavlen er af N.W. Fjeldskov fra 1874, "Lader de små børn komme til mig". Døbefonten er romansk, af granit, hugget i een sten og uregelmæssigt tøndeformet, fadet fra omkring 1625. Prædikestolen har oprindelig været nært beslægtet med dem i Lillebrænde og Horbelev, men efter en "Fornyelse" af Fjeldskov er der næsten ingen gamle dele bevaret. Den ene klokke er fra 1634 og den anden fra 1763.

Hvis du har lyst til at lægge en kirkegård på nettet, og du får problemer undervejs, vil jeg gerne være behjælpelig med at løse dine problemer, via mail, hvis jeg kan. Jeg begyndte at lægge kirkegårde på nettet i efteråret 2006, og jeg har siden lært at programmere PHP på amatør niveau. Men jeg synes at det er et spændende sprog så jeg har fortsat efter den første hurdle, at få kontrol over databasen MYsql, upload af filer mm. Jeg synes ikke det var nemt, men kom over det værste, og nu går det udmærket.

Hvis du finder fejl eller mangler på siden eller i databasen, er du meget velkommen til at kontakte mig på mail til Tage
Med venlig hilsen
Tage Jensen

Link til min hjemmeside hvor Nørre Ørslev sogns Kirkebøger 1694-1960 og FT indtil 1940 ligger afskrevet. Nr.Ørslev Sogns kirkebøger mm.

Link til Hersted Vester gamle kirkegård Hersted Vester gl. kirkegård

7662